Despre noi

POVESTEA ECHIPEI DE FOTBAL “METALURGISTUL-SADU”

POVESTE ?

Zilele trecute am avut bucuria de a vedea in mana consilierului local Borcan Marius inginer la U.M.Sadu o comoara.Este vorba despre relatarea amanuntita a tuturor celor intamplate cu echipa de fotbal “Metalurgistul” Sadu de la aparitia ei in 1948, scrisa de cel pe drept se denumeste cel mai mare suporter al echipei “Metalurgistul”, NICOLCIOIU G.

Acesta ii spune poveste.

Poveste sa fie?

Povestea este ceva frumos , minunat , ceva ce nu a fost , pentru ca nu mai in pielea jucatorilor sa nu fi fost in 1959 cand echipa a reusit sa castige campionatul regional dar in meciul de baraj pentru promovare in divizia C a pierdut , cu greu , e adevarat in fata C.I.L. din Tg-Jiu.

Povestea este un fapt , un eveniment , o peripetie nascocita , o minciuna , o naratiune literara de dimensiuni relative reduse  pe un fond liric ceea ce nu e relatarea domnului NICOLCIOIU G.Este vorba mai mult de o epopee , un sir de fapte care vor ramane, dar care prin stradania celor de azi merg mai departe.

Este vorba deci nu de o poveste ci de o epopee , o epopee pilduitoare prin daruirea celor de ieri fie ca s-au numit:Vasile Mandita , Ion Toma , Marksz Gheorghe , Stradeli Victor , Olteanu Relu poreclit (Vulpoiu) , Gheorghe Scaesteanu , Panoiu Laurentiu,  Zaharia Petre , Ion Tarnovan , Grigore Bundaru , Ion Coiculescu , Motorga Misu , Gheorghe Mitachescu , Popa Aurel , Horia Popescu , Scripnic Anatolie , Costica Marcoci , Giore Coiculescu , Pisaroc Andrei , Doru Rotaru , Stefan Bana , Tomescu Petre , Comarla Panait si multi alti ale caror nume au fost omise si baietii de azi : Borcan Marius-presedinte,Udrescu Georgian-director sportiv,Roua Cristian-delegat,Iovan Aurica-antrenor,Manescu Gheorghe-antrenor,Butan Maria-asistent medical si jucatorii :Ardeleanu C.,Fainisi I.,Staicu C.,Morma M.,Stroe V.,Tita I.,Stoichitescu A.,Baltatoiu D.,Pasca T.,Pasca A.,Udriste R.,Ungureanu D.,Popescu D.,I. Marius,Cauc R.,Tascau C.,Stolojan V.,Humoiu I.,Migioi M.,Burlan C.,Vlaicu Cl.,Dobrovie I.,Stan Cl. etc si nu in ultimul rand autoritatile locale care prin sprijinul lor au facut ca activitatea sportiva la nivelul localitatii Bumbesti-Jiu sa continue pentru ca epopea sa mearga mai departe precum si cele relatate de NICOLCIOIU G. zis NIXON sa nu ajunga de poveste.

Articol Scris de : VICTORITA STOLOJANU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s